Over mij

 

HOI, ik ben Elly,

De expert in Beweeg- en leefstijlgedrag! Door mijn studies (Academie voor Lichamelijke opvoeding en leefstijlcoach) en meer dan 12 jaar werkervaring als sportbuurtwerker bij de gemeente Assen en welzijnswerker kan ik jou vanuit theorie als praktijk helpen. Het afgelopen laatste jaar heb ik enorm veel kennis mogen opdoen door de overspannenheid. Ik ging boeken lezen over persoonlijke ontwikkeling en burn-out, luisterde (nog steeds) dagelijks naar podcasts, bezocht seminars, nam een coach in handen en deed er alles aan om zo snel mogelijk uit deze periode te komen. Ik wilde het droomleven leiden wat ik voor ogen had! Met een doel, zonder angsten, alleen maar dingen doen die ik leuk vind en dat is jou/jullie helpen!! Ik wil jou graag helpen naar een energieker leven met een positieve mindset. Dat jij het leven gaat leiden wat je zo graag wilt!

Je bent de schrijver van je eigen boek!

 

Ik ben 39 jaar, woonachtig in Assen en  ik woon samen met mijn partner en onze tweeling.  Ook woont Tijger, onze poes, bij ons in huis.

 

MIJN SPORTACHTERGROND

Ik ging altijd naar de fitness, niet omdat ik het zó leuk vond, maar omdat ik moest van mijzelf. Ik deed van alles om maar slanker te worden: in de zaal trainen, spinninglessen, bodypump & bodycombat. Om 07.00 uur in de ochtend stond ik al op de crosstrainer. Was dat gezond? Nee, voor mij niet. Mensen om mij heen vonden mij slank. Ze wisten niet dat ik ongezond bezig was met eten en ik een eetstoornis ontwikkelde: anorexia.

Vele jaren later kwam ik in aanraking met Crossfit. Ik had er nog nooit van gehoord maar even kijken kan geen kwaad. Eenmaal binnen was ik verkocht! Voor mijn gevoel was het een speeltuin voor volwassenen, een 'heftige bootcamp'. Eindelijk een sport die ik ECHT LEUK vond! Als je iets leuk vind gaat het vanzelf, ik werd beter, sterker en kreeg een betere relatie met mijn lichaam.

 

MIJN VERHAAL

Ik had altijd het gevoel nooit goed genoeg te zijn voor anderen. Ik vond mezelf te dik, niet leuk genoeg voor een leuke vriend en had eigenlijk geen idee wat ik nu echt wilde. Ik was mega onzeker, wilde altijd meer dan dat ik aan kon maar iedere keer kwam dat stemmetje, ‘ik ben toch niet zo goed als …’, feedback nam ik persoonlijk op en ik had een muur om mij heen gebouwd waardoor mensen niet te dicht bij mij konden komen.

Geen duidelijke focus, geen doel. Ik durfde geen keuzes te maken, geloofde alles waardoor ik allerlei soorten diëten en middeltjes geprobeerd heb. Allemaal zonder resultaat. Waar het vooral op neerkwam. Ik had helemaal geen liefde voor mijzelf!!

Toen mijn tweeling geboren werd, ging het bij mij niet meer. Mijn lichaam zei: "stop". Dit leidde tot heel weinig slaap, weinig energie, geen zin in sociale activiteiten, weinig bewegen. Ik mocht beer voor mijzelf zorgen. luisteren naar mijn gevoel. Minder "aan" staan.  Leven vanuit mijn hart en niet vanuit mijn hoofd. LIEFDE voor mijzelf was het sleutelwoord!

 

MIJN EETGEDRAG ROLLERCOASTER

Voeding is naast beweging een essentieel element in een gezonde levensstijl. Ik heb zelf ook te maken gehad met weinig eten en toch niet afvallen, energie dippen, moeite met slaap en andere kwaaltjes die voortvloeiden uit mijn eetgedrag. Ook al bewoog ik veel, ik kon toch niet alles eten wat ik wilde. Na bewustwording van mijn gedrag en dit aan te passen voel ik mij nu veel fitter. Ik heb gedurende de dag veel meer energie en mijn favoriete dessert chocolade mousse hoef ik niet te laten, mijn sportprestaties gaan sneller vooruit en ik herstel sneller na mijn workouts.

 

MIJN LEVEN

  • Vol enthousiasme en passie
  • Zeer gedreven
  • Het glas is altijd half vol in plaats van half leeg
  • Ik ga nooit een uitdaging uit de weg
  • Yoga, meditatie, wandelen in de natuur
  • Mij maak je heel blij met groenten en fruit, maar ook met pure chocolade
  • Gek op persoonlijke ontwikkeling
  • Gek op mijn tweeling
  • Mij kun je wakker maken voor een goed festival/musicaloptreden en voor poffert (Gronings gerecht) 

 

Ik kan veranderen. Jij ook!

Wil je aan de slag met een gezonde leefstijl, wil je aan de slag met mij? Neem contact op met mij en we maken een afspraak voor een intake.

Leuk!